Kerkblad ‘Voetius’ 14 december 2017

DIENSTEN VAN HET WOORD

Zondag 17 december (3e adventszondag)

10.00 uur ds. ds. D. Ph. C. Looijen uit Amersfoort

17.00 uur ds. A. de Wit, zangdienst m.m.v. kinderkoor Kids4U, aansluitend maaltijd

Rondom Eredienst

Kerkauto: L. van Pelt, tel. Nr. 277189

Oppasdienst: Mariska Spierings, Jojanneke van Rijsbergen, Tim Spierings

Zondagsschool: Hoi jongens en meisjes! Deze week is er zondagsschool voor groep 1 t/m 5. Jona gaat naar Ninevé. Jona vertelt aan de mensen uit Ninevé dat God de stad kapot wil maken omdat ze allemaal verkeerde dingen doen. De mensen van Ninevé gaan bidden en vasten. Wil je weten hoe het afloopt? Kom dan naar de zondagsschool.

Collecten: De eerste collecte is bestemd voor het werk in de eigen gemeente (CvK). De tweede collecte is voor de diaconie. Deze keer bestemd voor stichting Edukans. Edukans werkt samen met lokale organisaties om het onderwijs in ontwikkelingslanden te stimuleren en versterken. Goed onderwijs levert een grote bijdrage aan de bestrijding van armoede!

Extra deurcollecte: De 3e zondag van de maand is er de extra diaconie collecte bij de uitgang bestemd voor een project van ZOA. De inmiddels miljoenen Zuid-Sudanese vluchtelingen die in Uganda een veilig onderkomen zoeken, zijn een grote belasting voor de lokale bevolking. Hierdoor slinkt de voedselvoorraad, raakt het brandhout op en ligt er grote druk op sociale voorzieningen. ZOA helpt zowel vluchtelingen als gastgemeenschappen aan een beter leven. Alle collecten van harte aanbevolen.

Bij de diensten: ’s Morgens ontvangen we een gastvoorganger. ’s Middags is er een bijzondere dienst met medewerking van het kinderkoor Kids4U. Zie onder voor meer informatie. Hartelijk welkom in beide diensten!

VANUIT DE KERKENRAAD

– Zangdienst – Op zondagmiddag 17 december is er een bijzonder dienst. Op deze zondagmiddag zal kinderkoor ‘Kids4U’ enkele kerstliederen zingen en hoor je op een eenvoudige manier waarom we nu eigenlijk kerst vieren. Een geheel wat als Lego blokjes in elkaar zou moeten passen ? Na de viering eten we gezamenlijk een broodje in het gemeentecentrum naast de kerk.

Let op, we doen dit op een bijzondere manier. We vragen iedereen wat gesmeerde broodjes/boterhammen etc. mee te nemen deze bij aankomst in te leveren en dan kun je na afloop kijken of je hetzelfde of misschien wel meer terug krijgt dan je geeft. Voor koffie en fris zorgen wij. Het geheel is zeker geschikt voor kinderen, maar ook geïnteresseerden die op een laagdrempelige manier kennis willen maken met onze kerk zijn van harte welkom. Neem gerust familie of vrienden mee! Aanvang 17.00 uur.

– Benoeming – We zijn dankbaar dat Maarten Kranendonk (Hellebaardstraat 1, 5175 TT, Loon op Zand) zijn benoeming als ouderling-kerkrentmeester heeft aanvaard. Eventuele bezwaren tegen de bevestiging van broeder Kranendonk in het ambt of tegen de gevolgde procedure kunnen schriftelijk en ondertekend ingediend worden bij de scriba van de kerkenraad voor zaterdag 16 december.

– Musical luchtpost “brieven van boven” – Ook dit jaar treedt Musicalgroep Besoyen op met de musical ‘Luchtpost, brieven van boven’. Op zaterdag 16 december: St. Jan in Kaatsheuvel (Hoofdstraat 36) en op zaterdag 23 december: Kerk aan de Haven in Waalwijk (Grotestraat 121).

De musical vertelt u op een herkenbare wijze het verhaal over familie de Vries en hun zoektocht naar de boodschap van kerst. Door allerlei onbekende en bekende brieven worden zij niet alleen meegevoerd naar de tijd van Jozef en Maria, maar ook naar het front tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het verhaal wordt verteld door middel van spel en liederen verpakt in een verrassend muzikaal jasje, met teksten geschreven door Reinaard Maas en Niek Dekker. De boodschap van Kerst wordt gebracht op een eigentijdse, bijbelgetrouwe en toch laagdrempelige manier. Met scenes die elkaar in een hoog tempo opvolgen, zal er in de 75 minuten durende musical dan ook geen pauze zijn. De musical is geschikt voor alle leeftijden en daarom een perfect uitje voor het hele gezin. Kortom, deze musical moet u gezien hebben!

Beide optredens beginnen om 19:30 uur. Toegang: gratis

– Uitnodiging diner op tweede Kerstdag 2017 – Geachte gemeenteleden, Samen met broeders en zusters uit onze gemeente die alleen zijn, willen wij ook dit jaar op tweede Kerstdag bij ons thuis op  “De Borkse Hoeve“  een kerstdiner serveren. U kunt zich opgeven tot 22 december op telefoonnummer 06-20557428 ( Jan ) of 06-22434302 ( Carin ) of u kunt ons even aanspreken na een van de komende kerkdiensten.  Dan kunnen we gelijk bespreken of u  bepaalde gerechten niet mag eten en of u opgehaald wil worden. Aan dit diner, dat rond 12.30 uur zal aanvangen, zijn voor u geen kosten verbonden. We zien weer uit naar uw deelname, Jan en Carin van den Broek

– Oliebollenactie – Het einde van het jaar komt in zicht en de voorbereidingen voor de jaarlijkse oliebollenactie zijn gestart. Ook dit jaar verkopen we weer oliebollen en appelbeignets.

Het bestelformulier kunt u vinden in de standaard in De Rank en op www.KerkInBesoyen.nl. Op zaterdag 30 december zijn de oliebollen en appelbeignets af te halen bij De Rank (tussen 08:30 – 12:00 uur) en worden, indien gewenst, zelfs thuisbezorgd. Bestellingen kunnen tot en met 28 december worden doorgegeven op het formulier, per mail oliebollenactie@kerkinbesoyen.nl of telefonisch bij Rik en Nelleke Opendorp, 0416-540234/06-10090464 (gelieve geen voicemail in te spreken).

VANUIT DE JEUGDRAAD

– Kinderkerstfeest (1) – We gaan oefenen voor het kinderkerstfeest! Zaterdag 16 december om 13:00 uur (voorafgaand aan de RBK-middag) en zondagochtend 17 en 24 december na de ochtenddienst. Zien we jullie allemaal? Tot dan!

– Kinderkerstfeest (2) – In De Rank is een mooie ster te zien. Deze ster is een spaarpot voor de onkosten van het kinderkerstfeest. We hopen dat wij van u een gift mogen ontvangen. Alvast hartelijk bedankt namens de kinderen van de zondagsschool en de Rainbowkids.

ACTIVITEITEN (D.v.)

Website www.kerkinbesoyen.nl

– MGB – Donderdagavond 14 december om 19:30 uur is weer een oefenavond van de Musicalgroep Besoyen met het oog op de komende optredens.

– Tienerclub TOV/RBK+ – Op vrijdagavond 15 december is er weer een TOV/RBK+ avond. Deze begint om 19:30 uur en is om 21:30 uur weer afgelopen. Zien we jullie weer allemaal?

– RainBowKids – Hoi Allemaal, 16 december is het weer Rainbowkids. Van 13:00- 13.30 uur gaan we oefenen voor het kerstfeest. Van 13.30 uur tot 15.30 uur is het club. We gaan leuke dingen maken voor het kersfeest. We hopen dat jullie allemaal weer komen, zodat we samen een gezellige middag hebben. Groetjes Jojanneke, Gini, Marieke, Caroline en Gertine

– Vrouwenvereniging – Op maandag 18 december houdt de vrouwenvereniging “Lydia” haar kerstviering. De kerstmaaltijd begint om 18:00 uur in De Rank.

– Catechese – In verband met de kerstvieringen op de scholen is er op 19 december geen Follow Me en kindercatechese.

Kerstviering Spoorwiel – Op donderdagavond 21 december is er de jaarlijkse kerstviering in Spoorwiel met medewerking van Chr. Gemengde Zangvereniging “Hallelujah” o.l.v. Corry Hakkert.

– MGB – Donderdagavond 21 december om 19:30 uur is weer een oefenavond van de Musicalgroep Besoyen met het oog op de komende optredens.

Tenslotte

Ontvang allen een hartelijke groet, ds. A. de Wit

UA-61862711-1