Kerkblad ‘Voetius’ 31 mei 2018

18.30 uur ds. A. de Wit, Dankzegging Heilig Avondmaal

Kerkauto: L. van Pelt, tel. Nr. 06-14205343

Oppasdienst: Anja Mijdam, Carin van der Bijl, Julot Opendorp

Zondagsschool: Hoi Jongens en meisjes! Vandaag is er zondagsschool voor groep 1 t/m 5. Het verhaal van Job gaat verder. Drie goede vrienden van Job horen wat er met hem gebeurd is en komen op bezoek. Kom je luisteren naar het verhaal?

Collecten: De eerste collecte is bestemd voor het werk in de eigen gemeente (CvK). De tweede collecte voor de diaconie is bestemd voor project 1027, het diaconale programma van de GZB. We collecteren voor een opvanghuis voor gehandicapten in Malawi. De lichamelijk en verstandelijk gehandicapten behoren tot de armsten van de bevolking. Vaak hebben ze niemand die naar hen omziet. Voor deze mensen is een christelijk opvanghuis geopend. Op de zondagen dat we het avondmaal vieren in het seizoen 2017-2018 collecteren we voor dit mooie diaconale doel!

Extra deurcollecte: Vandaag is het is de eerste zondag van de maand. Dit betekent dat de extra deurcollecte bestemd is voor de instandhouding van de predikantsplaats. Alle collecten van harte aanbevolen.

Bij de diensten: In de morgendienst komen we samen om het Heilig Avondmaal te vieren. We lezen opnieuw uit Kolossenzen 3. Wat is de diepste motivatie voor het christelijk leven? Christus is alles! In de avonddienst staan we stil bij de nieuwe mens waar Paulus over schrijft. Hoe ziet de ‘kleding’ van die nieuwe mens eruit? Welkom in de beide erediensten!

College van kerkrentmeesters: Via bankoverschrijving ontvingen we een gift van € 100 voor de instandhouding van de predikantsplaats. Hartelijk dank!

Nascholing predikant – Volgende week donderdag en vrijdag (7 en 8 juni) is ds. De Wit afwezig in verband met de verplichte nascholing. Neemt u voor pastorale vragen contact op met één van de wijkouderlingen en voor de overige zaken met scriba Corné Mandemakers (06-14173560). Dit is de laatste tweedaagse van de nascholingsperiode. Daarna volgt nog een afsluitend gesprek ter afsluiting. Ik vond het mooi en leerzaam om te doen, maar ook behoorlijk intensief naast het werk in de gemeente.

Kampvuuravond – Mannen opgelet: Kampvuuravond. “Geef een man een vuurtje en wat te drinken en hij weet wat de bedoeling is” Dit is het motto van een kampvuuravond (KVA), een avond waar mannen elkaar ontmoeten en samen iets drinken onder het genot van een kampvuur. In onze regio wordt de eerste kampvuuravond georganiseerd op vrijdag 8 juni. Alle mannen van 16 tot 99 jaar zijn vanaf 20.00 uur van harte welkom aan de Rechtvaart 27 te Kaatsheuvel.

De KVA is een avond waar gesprekken gevoerd worden van man tot man, waar men een luisterend oor is of ontvangt. Een plek waar mannen, christen of niet, bij elkaar komen om elkaar te ontmoeten bij een kampvuur. Een avond zonder drempels of verplichtingen. Mannen hebben dat nodig, meer dan ooit. We leven in een drukke wereld waar tijd schaars is, waar we opgeslokt worden door van alles en nog wat. Daarom worden de KVA’s georganiseerd, er wordt gebouwd aan verdieping in het leven, contacten en vriendschappen.

Na een kop koffie of thee zal Eric Brinkman kort spreken over het thema: “Hoe houd jij het vol?!”.

Laat even weten of je ook komt. Je kunt je opgeven via KVASPRANG@gmail.com of via John de Gardeijn (06-33093279). De avond is gratis, maar er is wel een giftenbus ter bestrijding van de onkosten. Deze avond valt onder de organisatie van kampvuuravonden, opgezet door de 4e Musketier (www.kampvuur-avonden.nl)

– Jeugdclub TOV – Hé TOV-ers, Vrijdagavond 6 juli willen we met jullie het seizoen afsluiten met een BBQ. We beginnen om 18:30 uur met het aansteken van de BBQ. De avond is rond 21:30 uur afgelopen.

Locatie van de BBQ volgt nog. We willen je vragen om je voor de BBQ ook op te geven, zodat we rekening kunnen houden met inkopen. Opgeven kan door te mailen naar: tovbesoyen@gmail.com. Voor deze avond vragen we een bijdrage van €5. Hopelijk zien we jullie dan! Wij hebben er zin in! Groetjes, de TOV leiding

– MGB – Donderdagavond 31 mei om 18:30 uur MusicalKids (voor kinderen van 6 tot 13+) om 19:30 uur Musicalgroep Besoyen, theater en zang voor iedereen vanaf 13 jaar tot 80+.

Zomerspelen – Zaterdag 2 juni om 14:00 uur zijn de jaarlijkse zomerspelen.

– Gebedstijd – Woensdagavond 6 juni om 19:00 uur willen we weer met elkaar bidden in De Rank. Bidt u mee?

– MGB – Donderdagavond 7 juni om 18:30 uur MusicalKids (voor kinderen van 6 tot 13+) om 19:30 uur Musicalgroep Besoyen, theater en zang voor iedereen vanaf 13 jaar tot 80+.

Viering Heilig Avondmaal – Vrijdagavond 8 juni om 19:00 uur vieren we het Heilig Avondmaal in Spoorwiel. Ditmaal wordt de viering verzorgd door Ds. G. van de Linden in verband met afwezigheid van Ds. De Wit. Welkom!

Kampvuuravond – Vrijdagavond 8 juni om 20:00 uur (Rechtvaart 27 te Kaatsheuvel). Zie boven voor meer informatie.

Ontvang een hartelijke groet van ons allen!                                                             ds. A. de Wit