Over ons

Musicalgroep Besoyen is een amateurgezelschap met professionele ondersteuning. Wij brengen musicals die op de verhalen uit de bijbel zijn geïnspireerd. Wij willen de liefdevolle boodschap overbrengen door gebruik te maken van toegankelijke musicals die alle leeftijden aanspreken.
Musicalgroep Besoyen, brengt musicals met een boodschap.

Jozef

We weten wie je bent; ook al leefde je in een heel ander land, een heel andere tijd en een heel andere cultuur… We hebben over je gehoord en over je gelezen. We zijn met je opgegroeid en waren bang, toen jij bang was…

Wereldnieuws

Niemand zat erop te wachten, niemand er naar uit te zien. 2 of 3 die er aan dachten en die oude man misschien..

Luchtpost

Brieven van toen, kunnen veel met je doen. Soms wordt iets bijzonders heel gewoon.

Vragen!

Een wijs man vertelde er zijn geen domme vragen, alleen maar domme antwoorden.Of je nu aan het kijken bent om je aan te sluiten bij de musicalgroep of ons wil contracteren voor een musical. Misschien wil je ons wel sponsoren. We hebben de vragen die we het meest krijgen tijdens optredens hieronder neergezet. Staat je vraag er niet bij? Gebruik dan het contactformulier of start een chat op en vraag het ons. Wij beloven dat je geen dom antwoord krijgt. Als je liever gebeld wordt dan laat je je telefoonnummer achter en bellen wij je op.

Ja, iedereen kan lid worden van de musicalgroep. Als lid doe je mee en ben je aanwezig op de oefenavonden en bij uitvoeringen.
Als je ouder bent dan 15 jaar kan je lid worden van de musicalgroep. Voor jongere hebben we sinds april 2015, MusicalKIDS. De leden van de MusicalKIDS spelen de ‘kind’ rollen in de musicals maar hebben ook eigen uitvoeringen.

De groep bestaat uit mannen en vrouwen met verschillende leeftijden. De jongste is 15 jaar en de oudste is 68 jaar.

Nee, om bij de groep te komen hoef je geen auditie te doen. Iedereen is welkom. De regisseur bepaalt per musical wie welke rol krijgt.
Alles is te leren. De meeste spelers zijn ‘gewoon’ een keer gestart in een musical. Met de groep leer je en zie je opeens dat je veel meer kunt dan je wellicht dacht.

Ook al denk je, dat talent heb ik niet. Wij zijn er van overtuigd dat iedereen een talent heeft om mee te spelen in onze musicals.

Jazeker! We organiseren iedere maand een zgn beleefavond. Op die avonden houden wij rekening met (nieuwe) leden en is er ruimte om met spelers te praten. Maar je mag natuurlijk ook gewoon een keer binnen lopen op een donderdagavond.

Nee de musicalgroep is volledig afhankelijk van opbrengsten uit optredens, verhuur van apparatuur, giften en sponsoren.
Als musicalgroep zijn wij gelieerd aan de Hervormde Gemeente Besoyen. Wij ontvangen vanuit de gemeente steun voor ons werk. Zij stellen ons in de mogelijkheid om ons verder te ontwikkelen en de boodschap uit te dragen. De musicalgroep wordt dus niet bekostig vanuit de gemeente.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden, donateurs of vrienden van de musicalgroep.

U kunt vriend van de Musicalgroep, sponsor of donateur (prive persoon) voor 15 euro per jaar.

Maar u kunt ons ook helpen door een optreden te boeken of te bezoeken.

De kosten van een optreden zijn 800 euro. maar we beseffen dat dit voor veel stichtingen en gemeentes misschien een te groot financieel risico is. Daarom hebben wij ook een mogelijkheid dat wij voor eigen risico komen optreden. De kosten die je dan maakt zijn de kosten voor een pakket met posters, flyers en een spandoek en het beschikbaar stellen van een ruimte. de opbrengsten van het optreden zijn dan voor de musicalgroep. Maar als je interesse hebt in een optreden van de groep. Dan kan je het beste contact opnemen met Marcello Klaasse. Hij kan je alles vertellen over de mogelijkheden.
Wij oefenen iedere donderdagavond van 19:30 tot 21:30 in Gemeentecentrum De Rank. Hollandsestraat 5 in Waalwijk.
Wij hebben een grote sponsoren, maar wij zouden het fijn vinden als je onze sponsor wilt worden. We hebben een verschillende mogelijkheden. Kijk maar eens in onze sponsorbrochure.

De schapen van Zijn Herder

Koplopers

Hoewel iedereen zijn of haar steentje bijdraagt bij de groep, hebben we toch een kopgroep. Koplopers, ieder op zijn of haar gebied.Wij stellen ze, graag aan je voor.

Matt

Niek

De regie is in zeer goede handen bij Niek Dekker als regisseur. Niek is afgestuurde aan de ART-theateropleiding en is onze ‘vaste’ regisseur. Door zijn begeleiding zijn de laatste twee musicals in eigen beheer geproduceerd. Niek is naast regisseur ook theaterdocent en acteur. www.Niekdekkertheater.nl


Mark

Marcello

Sinds 2002 is Marcello voorzitter van het bestuur van de musicalgroep. Naast zijn bestuursfunctie is Marcello de spin in het web voor de techniek. Licht, geluid en video samen met de leden van de crew krijgen ze (bijna) alles voor elkaar. Vanaf 2015 speelt hij ook mee in de musical Luchtpost en in 2016 ook in Wereldnieuws.


Luke

Reinard

In 2015 is de musicalgroep een samenwerking aangegaan met Reinard Maas. Reinard heeft voor de musical Luchtpost de arrangementen en muziek geschreven van een aantal songs. Reinhard Maas is singer/songwriter en heeft reeds een aantal grote festivals en albums op zijn naam staan. Kijk eens op www.Reinaardmaas.com

Seth

Anne

De Belgische band Clouseau zong ooit over Anne, maar ‘onze’ Anne is voor ons onmisbaar. Of ze nu fluit speelt in de live-band of de spelers helpt tijdens het oefenen of souffleert. Anne staat altijd klaar. Sinds de start van de MusicalKids begeleidt Anne ook de kinderen tijdens de musicalavonden.

Ruth

Roy

Als vaste geluidstechnicus, schuift Roy de digitale mengtafel. 64 kanalen zijn aan hem toevertrouwd. Roy heeft medio 2015 het aansturen van de crew overgenomen van Marcello. Roy zal samen met het team bestaande uit 8 personen zorgen voor een optimale licht, geluid en podia ervaring.

Wil je met ons meedoen?

Wij staan open voor iedereen, dus als je een keer wilt komen kijken is dat geen probleem. We starten om 19:30 met een kopje koffie en thee en beginnen volgen met de oefenavond. Je bent vrij om te komen kijken of misschien kan je zelfs meedoen. In de pauze kan je al je vragen stellen en krijg je een indruk van onze groep.