Wereldnieuws | brengt het nieuws

Dagelijks brengt de krant ’Wereldnieuws’, het nieuws bij de bewoners van Jeruzalem. De krantenjongens nemen ons mee naar Israel in de tijd van de Romeinen. Wat staat er in de kranten? “Wereldnieuws, Wereldnieuws…” roepen de krantenjongens. “Arrestatie bij de Olijfberg, Joden woest op Jezus, veel Joden in de stad voor het Pesachfeest”. Petrus wil het nieuws niet horen. Petrus is in de war. “Al die jaren voor..voor niks!” Hij begrijpt het niet.., maar hij gaat op zoek naar antwoorden. Misschien kan de krant “Wereldnieuws” hem daar bij helpen! De musical “Wereldnieuws” is gebaseerd op de bijbel. De musical speelt zich af in de dagen nadat Jezus van Nazareth is gekruisigd. Nieuws van toen wordt actueel gemaakt. Het is een musical met emotie (een lach en een traan) voor jong en oud. Een eeuwenoud verhaal wordt opnieuw verteld.

Wereldnieuws

In 2014 is de musical Wereldnieuws opnieuw in premiere gegaan. Reeds in 2007 hadden wij een gelijknamige musical maar met de behulp van Niek Dekker is de musical totaal veranderd. Zeg maar een 2.0 versie. Wereldnieuws het nieuws van toen is nog steeds actueel. Eigelijk actueler dan ooit. De verteller zal je er alles over vertellen. Waarschijnlijk komt zelfs het nieuws uit jouw dorp of stad voorbij. .

Alle optredens
  • musicalkids small
  • _DSC0203
  • _DSC0092
  • _DSC0100
  • _DSC0027

Petrus

Is op zoek naar antwoorden, maar het antwoord staat niet in de krant Wereldnieuws. Het is Wereldnieuws

Premiere

optredens

Bezoekers

Kranten

Te boeken tot
2014

“PETRUS: Ik wil precies weten wat Hij die laatste dagen heeft gezegd en gedaan. Ik wil mensen spreken die Hem de afgelopen week hebben gezien. Waar wachten we op?”

Musical Wereldnieuws

Wij kunnen in principe overal de musical Wereldnieuws opvoeren. Wij nemen namelijk alle apparatuur en decor en podia zelf mee. We hebben wel minimaal een vrije ruimte nodig van 4 x 9 meter. In deze ruimte bouwen wij ons podium op. Vanwege het licht en geluid hebben we boven het podium een vrij ruimte nodig van circa 4 meter.

Uit ervaring weten we dat de meeste kerken geschikt zijn of geschikt gemaakt kunnen worden. Daarom komen wij vooraf altijd even kijken, zodat we tijdens de dag van de opbouw niet voor verrassingen komen te staan.

Je wilt natuurlijk ook graag weten welke kosten er komen kijken bij een optreden. We hebben daarin 2 mogelijkheden. De eerste optie is dat je het optreden volledig afkoopt. (prijs opvraagbaar). De tweede optie is de mogelijkheid om bij ons een promotiepakket af te nemen en een ruimt beschikbaar te stellen die groot genoeg is voor 300 personen. Deze tweede optie is vanaf 130 euro. Als je ons laat weten waar je interesse naar uit gaat zullen wij je direct een prijsopgave mailen.

Dagelijks brengt de krant ’Wereldnieuws’, het nieuws bij de bewoners van Jeruzalem. De krantenjongens nemen ons mee naar Israel in de tijd van de Romeinen. Wat staat er in de kranten? “Wereldnieuws, Wereldnieuws…” roepen de krantenjongens. “Arrestatie bij de Olijfberg, Joden woest op Jezus, veel Joden in de stad voor het Pesachfeest”. Petrus wil het nieuws niet horen. Petrus is in de war. “Al die jaren voor..voor niks!” Hij begrijpt het niet.., maar hij gaat op zoek naar antwoorden. Misschien kan de krant “Wereldnieuws” hem daar bij helpen! Op zijn zoektocht ontmoet hij mensen die van dichtbij de kruisiging, dood en opstanding van dichtbij hebben meegemaakt. Maar Petrus worstelt ook met zich zelf. Was hij het niet die hoorde dat de haan kraaide…

De musical “Wereldnieuws” is gebaseerd op de bijbel met name het evangelie van Johannes. De musical speelt zich af in de dagen nadat Jezus van Nazareth is gekruisigd. Nieuws van toen wordt actueel gemaakt.

Vanuit de gemeentes waar wij Wereldnieuws hebben opgevoerd is gevraagd of er een preekschets is van de musical. Hoewel de musical gebasseerd is op de musical vinden wij het moeilijk om aan te geven waarover een preekschets met gaan. Toch hebben wij een infoblad opgesteld. Daarin staat beschreven waar het verhaal van de musical overgaat, welke bijbel gedeeltes ons tot inspiratiebron zijn geweest. De verhalen uit de musical worden gelikt met verhalen uit de bijbel. De preekschets is op aanvraag verkrijgbaar voor organisaties die ons willen boeken. U kunt daarmee ook de kerkraad informeren over de mogelijkheden van het opvoeren van een musical in de gemeente.