Boekaankondiging: Nieuwe moed

nieuwe-moed

‘Nieuwe moed. Leven met de kerk in Oost-Europa’ verschenen

Ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van de stichting Hulp Oost-Europa (HOE) verscheen het boek Nieuwe moed. Leven met de kerk in Oost-Europa in de Artiosreeks van de Gereformeerde Bond. Niet alleen voor ieder die geïnteresseerd is in het leven van de kerk in Oost-Europa, maar ook voor leden van Oost-Europa-commissies of (diaconale) werkgroepen die de band met een zustergemeente onderhouden, is deze uitgave van belang. In deze uitgave wordt omgezien, naar de tijd voor de Wende, echt nog niet lang geleden. Tevens wordt rondgekeken, naar het leven dat christenen vandaag leiden, in Polen, Servië, Bosnië, Roemenië, Hongarije. HOE-voorzitter J. Braaksma kijkt in dit boek vooruit als hij met de opbrengsten van het verleden de toekomst beziet en nadenkt over hóe in onze grenzeloze wereld contacten tussen kerken in Nederland en Oost-Europa eruit zouden kunnen zien. Net als in vroeger jaren geeft het delen van het Evangelie ons vandaag ‘nieuwe moed’.
De bundel verscheen onder redactie van J. Braaksma en P.J. Vergunst. Medewerking verlenen onder anderen C. van Groningen, J. van der Graaf en ds. A.W. van der Plas, evenals dr. Anne-Marie Kool en Marie Verheij. Csilla Lukacs-Lörincz en haar man, Lukács Vilmos Istvan, vertellen wat een studieperiode in Nederland hen opgeleverd heeft.

Nieuwe moed is een uitgave van Royal Jongbloed in Heerenveen, telt 190 blz. en kost € 13,50.

Als hervormde gemeente Besoyen hebben wij een jarenlange relatie met onze zustergemeente in Tôn (Slowakije). Naar aanleiding daarvan komt ook ons gemeentelid Dhr. J.A. van Zelst kort aan het woord in dit boek. Aanbevolen!