Noodhulp | collecte | Aardbeving Nepal

image
image

Vooraankondiging diaconale collecte op 10 mei a.s., NHG Besoyen
Noodhulpactie gestart voor slachtoffers aardbeving Nepal

Door een zware aardbeving in Nepal op zaterdag 25 april zijn meer dan 5000 doden en duizenden gewonden gevallen. Het aantal slachtoffers loopt nog op. Gebouwen zijn ingestort, huizen verwoest en wegen en voorzieningen zwaar beschadigd. Deze week vertrekt een onderzoeksteam van het Christelijk Noodhulpcluster naar Nepal, om samen met lokale partnerorganisaties te inventariseren hoe het beste noodhulp kan worden verleend.

Het is de ergste aardbeving in Nepal in 80 jaar. Het centrum van de aardbeving lag tussen de hoofdstad Kathmandu en de stad Pokhara. De aardbeving was 7,9 op de schaal van Richter en heeft veel gebouwen doen instorten. Ook de naburige landen India, Bangladesh en Pakistan zijn getroffen. De schokken werden zelfs tot in Delhi gevoeld, 800 km verderop.

Het gebied werd zondagmorgen 26 april opnieuw getroffen door een zware naschok. Een noodhulpcoördinator van het Christelijk Noodhulpcluster uit het veld vertelt: ‘Deze aardbeving is het worst case scenario voor de inwoners van Nepal. Sommige dorpen zullen onbereikbaar zijn voor tenminste een week. Het landschap en de vele bergweggetjes zorgen ervoor dat veel goederen naar het gebied per luchttransport vervoerd zullen moeten worden. Dat zal zorgen voor enorme kosten als meer afgelegen dorpsgemeenschappen moeten worden bereikt.’

Het Christelijk Noodhulpcluster vraagt haar achterban om gebed en ondersteuning voor deze noodhulpactie. De christelijke organisaties hebben hun rekeningnummers geopend voor de hulp aan de slachtoffers van deze grote ramp.

Uw gift voor Noodhulp Aardbeving Nepal is zeer welkom. De diaconie zal de totale collecte op 10 mei verdubbelen en overmaken aan de instantie van Christelijk Noodhulpcluster Aardbeving Nepal.

Giften voor dit doel kunt u, als u dit wilt, overmaken naar het rekeningnummer van de diaconie 16.58.89.632 – IBAN NL71RABO0165889632 t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Besoyen te Sprang Capelle onder vermelding van Noodhulp Nepal

image
image
image
image
image
image
image
image
UA-61862711-1