Op de koffie bij….Vrouwenvereniging Lydia!

image
 

We trappen deze blog af met een bezoek aan onze eigen

vrouwenvereniging Lydia!

Op een mooie maandagavond rijd ik naar gemeentecentrum De Rank voor de laatste bijeenkomst van Lydia voor dit seizoen. Het prachtig gezongen lied "De Heer is mijn Herder" komt me tegemoet als ik het gebouw binnen ga. De verbazing van de dames voor dit onverwachte bezoek tovert een lach op mijn gezicht wanneer zij na een hartelijk Goedenavond voorzichtig vragen of ik "hier bij deze meeting wel goed zit?". Zodra ze horen dat de webredactie graag een mooie pagina voor hen wil inrichten op de nieuwe site zijn de dames blij verrast en vertellen ze uitbundig over de diverse activiteiten, samenstelling en doelen van de vereniging. Wist je bijvoorbeeld dat alle handgemaakte projecten tijdens de avondbijeenkomsten worden verkocht om onze kerk of andere goede doelen te steunen?

image

Na het voorlezen van de notulen en mededelingen staat er deze avond geen borduren, breien of andere handwerk-bezigheden op het programma, maar een "Ik hou van Holland"-quiz! Met een hard tikkende klok en een tevoorschijn springende pop loopt de spanning hoog op tussen team Oranje en team Rood-Wit-Blauw en vliegen de Nederlandse gezegdes, geschiedenisvragen, Koningshuis-weetjes en overige vragen ons om de oren! Maar toch kan er maar 1 team de winnaar zijn, en dat wordt team Oranje! De winnaars en score-bijhouder (ondergetekende) kregen een rol snoepjes als beloning.

image
image

We sluiten af met een paar mooie liederen uit de psalm/gezangenbundel zoals "Neem mijn leven, laat het, Heer, toegewijd zijn aan uw eer." en met gezamenlijk gebed.

Nog sabbelend op mijn heerlijke gekregen Rolo snoepje rijd ik huiswaarts en bedenk ik me wat een hartelijke vrouwen er toch bij Lydia lid zijn en wat een gezellige en hechte sfeer zij samen maken, en wens hun God's Zegen toe voor de toekomst!

Wil je meer lezen over Lydia? Bekijk dan hun pagina!

Klik hier
UA-61862711-1