Test je Bijbelkennis!

Elke dag kort je Bijbelkennis testen op BeterBijbel.nl wzb_1

 

Dagelijks online en binnen twee minuten je Bijbelkennis testen? Vanaf vandaag kan dit via www.BeterBijbel.nl. Achter de schermen heeft een team van maar liefst 25 medewerkers hard gewerkt om meer dan 2500 vragen te maken en te testen. Vanaf vandaag is BeterBijbel.nl online en kunnen deelnemers gratis hun Bijbelkennis testen.

Waarom BeterBijbel.nl?

Initiatiefnemer van BeterBijbel.nl is stichting ‘Wat Zegt de Bijbel’. Bestuurslid Douwe Scheepsma: “Als bestuur en medewerkers zijn we enthousiast over BeterBijbel.nl. In een tijd waarin we allemaal druk-druk-druk zijn, willen we ons wel graag in de Bijbel verdiepen. In de praktijk schiet dat er vaak bij in. Daar is nu een mooie oplossing voor. Met BeterBijbel.nl bieden we een kort dagelijkse Bijbelmoment aan waarbij een deelnemer, via e-mail, gratis vier vragen ontvangt. De opzet is eenvoudig, overzichtelijk en deelnemers krijgen op drie verschillende niveaus aangeleverd. Na het beantwoorden van de vraag ontvangt de deelnemer direct uitslag en kan zijn score met die van andere deelnemers vergelijken. Wat ik zelf mooi vind aan het systeem, is dat je kriskras door de Bijbel gaat en ook nadenkt over stukken uit de Bijbel die je misschien minder gauw zelf zou lezen. Daarbij maakt het spelelement BeterBijbel.nl onderscheidend.”

Grote broer

‘Wat Zegt de Bijbel’ is in 1977 opgericht om onder andere (jonge) christenen in hun geloofsontwikkeling te ondersteunen. Naast het runnen van schriftelijke Bijbelcursussen, treedt de stichting nu dus ook de digitale wereld binnen met www.BeterBijbel.nl. Momenteel staan meer dan 2500 vragen met antwoorden en uitleg online. Dit aantal zal de komende tijd uitgebreid worden naar circa 4500 vragen. Over twee weken is BeterBijbel.nl ook via een app beschikbaar.

Het concept van BeterBijbel.nl is gebaseerd op ‘grote broer’ www.beterspellen.nl. Deze website, met 120.000 actieve gebruikers, is al vier jaar op rij, in categorie ‘onderwijs’, als website van het jaar bekroond. Deelnemers van de beter-sites, waar er inmiddels acht van zijn, ontvangen dagelijks een korte test die niet meer dan een paar minuutjes in beslag neemt.

Probeer het zelf!wzb_2

  • Ga naar www.BeterBijbel.nl en meld je aan.
  • Ontvang van maandag tot en met zaterdag een e-mail in je INBOX.

Voor meer informatie over de stichting: www.watzegtdebijbel.nl

UA-61862711-1