Musicalgroep Besoyen

image
image
Musicals met een boodschap

In het voorjaar van 2002 is het idee ontstaan om een bijbelse musical op te voeren tijdens de VakantieBijbelWeek in de herfstvakantie. Het idee was om middels de musical veel kinderen uit de wijk te trekken. Maar het waren niet de kinderen die mee gingen doen, maar het werd een project waar heel veel gemeenteleden van jong tot oud meededen. De uitvoering van de musical Ruth was een groot succes. Tot twee maal toe was de recreatiezaal van het voormalige verzorgingstehuis Samarja overvol met belangstellende.

Als snel na de voorstelling werd ons gevraagd of we deze musical ook in andere plaatsen wilde gaan opvoeren. Vervolgens is toen Musicalgroep Besoyen ontstaan. We bestaan inmiddels al ruim 12,5 jaar en zijn nog steeds een bloeiende vereniging. Waar we 12,5 jaar geleden starte met jutezakken als kostuums, we zelf een podium maakte en alle benodigde apparatuur gehuurd werd. Staat er momenteel een cast van 50 personen, zijn er 10 personen bezig met de techniek en decor en is er een team van 4 coupeuse's die alle kostuums maken.

De groep heeft sinds 2 jaar de stap genomen naar een professionele regisseur, Niek Dekker - Theatermaker, schrijft en regisseert de voorstellingen. Met het benoemen van een professional is het bestuur van de groep een andere richting ingeslagen. We wilde namelijk meer dynamiek en snelheid in het spel hebben, maar we wilde ook hedendaagse thema's gaan verwerken in de musicals. We zijn van mening dat dit ook een opdracht was toen de voormalige regisseuse had aangegeven te willen stoppen. De musicals van de groep worden muzikaal ondersteunt door een combo; bestaande uit piano, gitaar, drums en fluiten. Momenteel is de groep nog op zoek naar een muzikaal leider / dirigent.

De groep werkt momenteel aan een nieuwe musical voor kerst. Deze nieuwe musical, welke geheel geschreven is door Niek Dekker in samenwerking met de groep, zal voor het eerst uitgevoerd worden op vrijdag 18 december 2015. Alle informatie over Musicalgroep Besoyen kunt u ook lezen op de website en Facebook.


Contactgegevens

Bestuursvoorzitter
Marcello Klaasse (0416) 54 34 54 | 06 27 36 99 05 Marcello@Musicalgroep-Besoyen.nl
Bestuurssecretaresse
Diny Spierings info@musicalgroep-Besoyen.nl
Penningmeester
Rik Opendorp
Bestuursleden
Karel Klaasse (spelers) Wim Haverhals (vice voorzitter) Andre Boer (techniek) Ron Vos (kerkelijke vertegenwoordiging)
image

Musical Wereldnieuws

Lees het Wereldnieuws

De laatste musical is de musical Wereldnieuws. Deze is eind oktober 2014 in premiere gegaan en wordt in de komende 2 jaar gemiddeld 16 keer opgevoerd. De musical Wereldnieuws heeft een aparte website. Daar lees je alles over deze nieuwe musical.

Wereldnieuws

image
Meeste gestelde vragen
Kan ik lid worden van de musicalgroep
Hoe oud moet of mag ik zijn?
Wat zijn de kosten van een optreden?
Krijgt de musicalgroep subsidie?
Hoe kan ik de musicalgroep helpen?
Waar oefenen jullie?
Moet ik auditie doen?
Het lijkt mij wel leuk, maar ik kan niet acteren!
Kan ik een keer vrijblijvend komen kijken?
Contributie

Contact

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Maak uw keuze

  Onderwerp

  Uw bericht

  UA-61862711-1